Balans uz Dan plesa proslavio i 11. rođendan

Ples je umjetnost koja nadilazi sve granice; dobre, rasne, vjerske, pa i političke. Hrvati i Hrvatice vole plesati, što vidimo po mnogobrojnim plesnim školama diljem Hrvatske. U našoj Svetoj Nedelji, Balans to dokazuje kroz kvalitetu već 11 godina. Iz generaciju u generaciju centar upisuje preko stotinu polaznika, te je tako preko 1000 malih svetonedeljčana naučilo je svoje prve plesne korake upravo u  Balansu.

Kad si na Kipišću... pleši

Kao i minulih, tako su i ove godine Balansice, uz potporu Grada i vjernog donatora Obrta Vrančić organizirale proslavu 5. Dana plesa. U nedjelju 29.04. Kipišće je postalo centar dobre zabave, plesa i aktivnosti.

Udruga Razbribriga pobrinula se na samom početku za razgibavanje uz hula hop i animaciju, dok je facepainting oduševio klince. Obitelji su dan ovjekovječile slikavši se s groficama iz Udruge Plemička mladež iz Zaprešića, dok se za nezaboravne obiteljske portrete pobrnuo se službeni fotograf.

Mnogobrojni ljubitelji plesa, pokreta i ritmike na jezeru  su plesali kao jedno. Salsa, valcer, zumba, starohrvatski plesovi, čak i flash mob – sve to pokrenulo je svetonedeljčane i potaknulo ih da ples uvrste, ako još nisu, u svoju svakodnevicu. Flash mob, koji je trajao gotovo 20 minuta, roditelji i djeca su uvježbavali četiri mjeseca!

Uz nagradne igre, koje i priliče proslavi rođendana Balansice su se pobrinule i za predivne poruke mira. Naime, stotine balone poletjele su u zrak, a na svakome od njih posjetitelji su ispisali poruku mira i ljubavi.